Adwin de Kluyver bij Van der Velde


Event Details


Persbericht

Zondag 24 februari wordt Adwin de Kluyver bij Van der Velde aan het A-Kerkhof in Groningen geïnterviewd door Karen Bies, programmamaker bij Omrop Fryslân, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het gedroomde Noorden.

Tijd: 14.30 – 15.30 uur

Entree: vrij

Reserveren gewenst via akerkhof@boekhandelvandervelde.nl of 050-3125593

In zijn drang om het meest noordelijke punt van Groot-Brittannië te bereiken, kwam Adwin de Kluyver op een verlaten kliffenkust bijna aan zijn einde. In Het gedroomde Noorden volgt hij met een vinger over de kaart de fascinerende verhalen van ontdekkingsreizigers en gelukzoekers, wetenschappers en fantasten, doeners en denkers, van idealisten en charlatans. Allemaal verlangden zij op geheel eigen wijze naar het Noorden en speelden ze een rol in hoe wij in de loop der eeuwen naar de bovenkant van de aarde zijn gaan kijken.

In een eigenzinnig mengsel van reisverslag, atlas en tragikomische geschiedschrijving neemt De Kluyver de lezer mee op een enerverende, literaire leunstoelreis langs mythes, legendes, overleveringen, wetenschappelijke ontdekkingen, verdichtsels, utopieën en hersenschimmen. Hét boek voor iedereen die wel eens naar het Noorden reist. Of van het Noorden droomt.

Reageren is niet mogelijk