Boekenweek: Johan Fretz in Westerbork


Event Details


Elk jaar bekronen alle boekhandelaren één boek met hun prijs. Dit jaar valt deze eer te beurt aan Johan Fretz voor zijn boek “Onder de paramariboom”.

Johan komt Boekhandel Het Logboek midden in de Boekenweek bezoeken die dit jaar als thema “Moeder de vrouw” heeft. En dat sluit helemaal aan bij zijn boek.

Hij legt een gepolariseerd Nederland op het hakblok, doorweeft met de humorvolle en ontwapenende verhalen over een roadtrip door het land van zijn moeder: Suriname, waar men ondanks alles beter in staat lijkt tot verzoening.

Over “Onder de paramariboom”

Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst.

Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader ontvangt, en wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen.Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond. Daar wordt niet alleen duidelijk dat het land meer herkenning in hem oproept dan hij voor mogelijk had gehouden, maar ook dat het tijd is om de demonen van zijn familie eens en voor altijd te begraven

Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

 

Over Johan Fretz

Johan Fretz (1985) is schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil.

Fretz tourde door het land met de voorstelling De zachtmoedige radicaal, die gebaseerd is op Onder de paramariboom en waarmee hij genomineerd werd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop.

Johan sloot verschillende keer Pauw af met een mooie samenvatting.

 

De kosten voor de dinerlezing zijn € 25 per persoon inclusief het tweegangen-diner en koffie of thee.

U kunt zich ook alleen voor de lezing opgeven. Kosten € 10 per person.
Inloop is vanaf 18.30 uur. Het diner begint om 19.00 uur. De lezing om 20.00 uur.

Reageren is niet mogelijk