Dichter van geluk met Maaike Rijntjes en Ileen Rook


Event Details


Geluk! Niemand kan er zo goed over praten als dichter Rense Sinkgraven. Hij praat met collega-dichters over hun actuele werk en natuurlijk over zijn of haar interpretatie van geluk.

Maaike Rijntjes (1997) is een jonge dichter uit Zwolle. Ze studeerde filosofie in Groningen en draagt daar ook maandelijks voor tijdens de Dichtclub. Daarnaast is ze huisdichter bij radioprogramma El Mundo, waarvoor ze af en toe gedichten schrijft bij wereldmuziek. In 2016/2017 was ze Jonge Dichter des Vaderslands. Ze heeft onder andere voorgedragen bij Dichters in de Prinsentuin én gepubliceerd in Het Liegende Konijn.

Ileen Rook (1998) is een poëet en prozaschrijfster. Ze studeert sinds september Creative Writing aan de ArtEZ in Arnhem. Haar werk bestempelt ze als ‘semifictie’, een romanticering die inspiratie uit haar eigen leven put en zich focust op cadans, zinsbouw en woordkeuze. Ileen zit bij de Dichtclub en bij Urban House in Groningen, is tweemealig landelijk finalist op de Kunstbende en staat regelmatig op podia. Hierbij valt te denken aan Dichters in het Donker, de DichtSlamRap en ZomerZinnen.

Reageren is niet mogelijk