Lezing Mathijs Deen te Haren


Event Details


Lezing door Mathijs Deen over zijn boek 
OVER OUDE WEGEN
op woensdagavond 13 maart 2019 in het Gorechthuis, Hortuslaan 1 te Haren; aanvang 20.00 uur.

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad bevinden zich de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag treedt Mathijs Deen in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa, en vertelt hij hun verhalen.

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen ‘De Wadden’, waarvan 25.000 exemplaren zijn verkocht. In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman ‘Onder de mensen’; hiervan verscheen in 2018 de Duitse vertaling. Van ‘Over oude wegen’ verschijnt in 2019 een Duitse en Italiaanse vertaling.
Zie ook: http://www.mdeen.eu

Toegang € 6,00; gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart;
Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk via geboektinharen@gmail.com (o.v.v. naam/namen, lid of niet-lid en ‘Oude Wegen’). Aanmelding tot 11-03-19.

Reageren is niet mogelijk