Poëtische wandeling in de voetsporen van Hendrik de Vries


Event Details


Wie omzichtig een voetstap zet

Poëtische wandeling

Op 1 januari 2019 is het gebied tussen Noordlaren, Slaperstil en Ten Post één gemeente. Alle redenen van het Poëtisch Verbond om eensgezind de groene paden tussen Haren en Groningen poëtisch te gaan bewandelen.

Laat u verrassen en dompel onder in de poëzie van Hendrik de Vries. Wandel met dichters mee langs de lommerrijke statige buurten in Haren, duik in de geschiedenis van het voormalige vrouwenklooster Yesse aan de rand van de stad en ontdek de groene wandelpaden in Helpman. Onderweg in het plantsoen Hendrik de Vries en bij zijn monument dragen Rik Andreae, Saskia de Boer, Silvia Dragtsta, Ănne de Jong, Jørn Zeiler, Renée Luth, Trudy Dijkshoorn en andere dichters poëzie alias Hendrik de Vries voor. Ook bij het begin- en eindpunt kunt u van poëzie genieten.

Praktisch: de wandeling is 9 km en met een tussenstop in Essen bent u 2½ uur onderweg. Start- en verzamelpunt is om 13:00 uur in de bibliotheek Haren. Wandelschoenen zijn gewenst en aanmelden is niet nodig.

Geen zin in wandelen, maar wel in poëzie? Kom om 13:00 naar de bibliotheek Haren, bezoek om 14:30 het bezoekerscentrum Yesse in buurtschap Essen of ontmoet de dichters op eindpunt Grid Grafisch museum in Groningen om 16:00 uur.

Reageren is niet mogelijk