Science Slam in de Usva


Event Details


Persbericht

Science Slam: Research Meets Poetry

Jonge promovendi gieten hun onderzoek in een nieuw jasje

 Tien promovendi presenteren hun passie voor wetenschap tijdens de Science Slam: Research Meets Poetry. Samen met een jonge dichter schrijven ze een gedicht dat is geïnspireerd op hun onderzoek. Van rap tot sonnet, in het Nederlands of het Engels. Het publiek jureert en het winnende koppel krijgt eeuwige roem. Deze avond vindt plaats op vrijdag 1 februari en begint om 20.30 uur in de Usva, Munnekeholm 10 te Groningen. De presentatie is zowel in het Engels als Nederlands.
Meer informatie

RUG-huisdichter Sofia Manouki en oud-huisdichter Rachel Raetzer koppelen deze dag een jonge dichter aan een van de wetenschappers, die in 2-3 uur een gedicht gebaseerd op zijn/haar onderzoek schrijft. En dat is een uitdaging: hoe schrijf je een gedicht over de behandeling van getraumatiseerde mensen of over het verband tussen niertransplantaties en de winterslaap van hamsters? Tijdens een heuse slam dragen ze het eindresultaat ’s avonds voor in het Usva-theater. Het kan een dicht-dialoog met je eigen dichter, een rap of een spoken word poem, in het Nederlands of Engels… Alles is mogelijk. Het publiek mag beslissen wie er heeft gewonnen.

Dit is de derde keer dat de Science Slam wordt georganiseerd. Vorig jaar wonnen Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe met een gedicht over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse Taal- en Letterkunde middeleeuwse teksten over landbouw onderzoekt. Richard Nobbe is ook dit jaar weer een van de deelnemende dichters, andere namen zijn Laura Dijkstra, Mauricio Plat, Kasper van Hoek, Cissy, Annegreet Bos, Hanne Stegeman, Michiel Teeuw en Olivier van Eijk.

Kaartjes kosten €4,- en zijn te koop via de website van Studium Generale.

Reageren is niet mogelijk