Auke Hulst speelt Voorbij het Ruige Land

Auke Hulst ontving in 2013 de prijs voor het Beste Groninger Boek voor zijn roman Kinderen van het ruige land en dit jaar maakt hij weer kans op de prijs met En ik herinner me Titus Broederland. Dat boek staat donderdag 22 februari centraal tijdens de lezingenreeks Spraakmakende boeken van de RUG en op zondag 4 maart zal Auke Hulst, samen met zijn band, De Meisjes de voorstelling Voorbij het Ruige Land opvoeren in theater Van Beresteyn in Veendam.

In zijn vijfde roman, En ik herinner me Titus Broederland, roept Auke Hulst (1975) een wereld op aan de vooravond van een industrieel inferno. Twee broers besluiten het vaderhuis te verlaten en de wereld in te trekken, vergezeld van boeken en muziek. Tijdens Spraakmakende boeken ‘verkennen we de verhaalwereld van Auke Hulst, een schrijver voor wie literatuur ‘de meest duurzame vorm van tegenspreken’ is’. De lezing van Hoogleraar Mathijs Sanders vindt plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw en begint om 19.45 uur. De entree is gratis.

De wortels van Kinderen van het ruige land en En ik herinner me Titus Broederland liggen in Denemarken, het Groningse gehucht vlakbij Slochteren. Samen met zijn broer Hans richtte Auke er ook de band De Meisjes op.  In Voorbij Het Ruige Land maken we een reis door de jeugd van de broers, in de vorm van literatuur en muziek, maar ook door het leven daarna. Auke Hulst vertelt en leest voor, en brengt samen met De Meisjes een keur aan eigen liedjes, afgewisseld met werk van anderen dat een bepalende rol speelde in de muzikale ontwikkeling van de broers. Het programma begint zondagmiddag 4 maart om 15.00 uur. De entree bedraagt € 15,-.

Een week later wordt in de Groninger Forum Bibliotheek de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 uitgereikt. Auke Hulst is met En ik herinner me Titus Broederland één van de vijf genomineerden in de categorie fictie.

Reageren is niet mogelijk