Beste Groninger Boek 2018 | Kees van der Hoef Prijs 2018

Tijdens het eerste weekend van de Boekenweek worden in de Groninger Forum Bibliotheek de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 bekendgemaakt. Tevens neemt Anton Scheepstra, van Uitgeverij Passage, de Kees van der Hoef Prijs 2018 in ontvangst. De middag die om 15.00 uur begint is gratis toegankelijk en er zijn optredens van zangeres Marlene Bakker en de Groningse stadsdichter Lilian Zielstra.

Voor het Beste Groninger Boek 2018 zijn tien boeken genomineerd die zijn verschenen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017. In de categorie fictie werden Sabine van den Berg, Nhung Dam, Auke Hulst, Coen Peppelenbos en Lucas Zandberg genomineerd en in de categorie non-fictie zijn dat Jelto Drenth,  Jan Evert Emmelkamp, Eric Bos en Norma van der Horst, Karin Sitalsing en Frans Westra. Presentator Jelte Posthumus zal alle genomineerden kort interviewen. Tijdens de uitreiking is er live-muziek van zangeres Marlene Bakker. Slechts enkele dagen eerder presenteerde ze haar debuutalbum Raif in het Grand Theatre. Fleur Gräper, Gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Groningen, zal de prijzen uitreiken.

Voorafgaande de uitreiking zal Anton Scheepstra de Kees van der Hoef-prijs 2018 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan mensen, of organisaties, die een bijdrage van betekenis hebben geleverd aan het literaire klimaat in Groningen. Juryvoorzitter Anton Brand zal een laudatio uitspreken en stadsdichter Lilian Zielstra zal hem lof toe dichten.

Zondagmiddag 11 maart | 15.00-17.00 uur
Groninger Forum Bibliotheek | Het Buro
Oude Boteringestraat 18 | toegang: gratis

Meer informatie over de beide prijzen staat op www.slaggroningen.nl. Aldaar zullen na afloop ook de laudatio voor Anton Scheepstra en het juryrapport van de prijs voor het Beste Groninger Boek verschijnen. De uitreiking wordt SLAG en het Groninger Forum georganiseerd.

Reageren is niet mogelijk