Boekpresentatie ‘Dichten met oma’

Maandagmiddag 26 november wordt de bloemlezing Dichten met oma gepresenteerd. Stadsdichter Lilian Zielstra ging de afgelopen anderhalf jaar elke maand op bezoek bij verzorgingstehuizen en ouderenverenigingen in stad en provincie Groningen. Samen met collega-dichters en muzikanten ging ze met de ouderen in gesprek, waarna er ter plekke muziek en poëzie voor de plussers werd gemaakt.

De bundel Dichten met oma is de bekroning op de tour: in dit boek, verzorgd door uitgeverij Passage, zijn alle gedichten verzameld. Bovendien bevat de bundel prachtige foto’s, gemaakt door David Vroom.

De bijdragende dichters aan de bundel zijn: Rik Andreae, Esmé van den Boom, Annegreet Bos, André Degen, Laura Dijkstra, Sylvia Dragtstra, Fieke Gosselaar, Cissy Gressmann, Famke Gussenhoven, Jacco Hage, Myron Hamming, Sacha Landkroon, Renée Luth, Bill Mensema, Kasper Peters, Jirke Poetijn, Rachel Raetzer, Rense Sinkgraven, Rob Rosendahl, Hanne Stegeman, Irene Wiersema en Lilian Zielstra.

De presentatie begint maandagmiddag 26 november om 14.00 uur bij Vrijdag aan de Sint Jansstraat 7 te Groningen. Tijdens de presentatie zijn er voordrachten van Lilian Zielstra, Rense Sinkgraven, Irene Wiersma en enkele andere dichters. Muzikant Jan Henk de Groot zal ook optreden.

Het project Dichten met oma en de bundel werden gerealiseerd onder penvoerderschap van Stichting Literaire Activiteiten Groningen, mogelijk gemaakt dankzij bijdragen uit het Stadsdichterbudget van de gemeente Groningen, het Pronkjewailfonds (Kunstraad Groningen), de Vereniging Algemeen Diaken Gezelschap, de Commissie van Spijsuitdeling, het Huis van de Groninger Cultuur en VRIJDAG.

Foto: David Vroom

Reageren is niet mogelijk