Boekpresentaties in maart

Maart staat in het teken van de Boekenweek, de Dag van de Grunneger Toal en de prijs voor het Beste Groninger Boek. Het is dan ook niet toevallig dat er deze maand een vijftal boeken gepresenteerd worden. Het betreft een mooie dwarsdoorsnede van wat er zoal in Groningen wordt geschreven en uitgegeven: verhalen, een historische roman, een vertaalde roman, essays, columns en dan zijn drie van de vijf boeken ook nog eens in het Gronings geschreven.

Vrijdagmiddag 2 maart wordt de verhalenbundel Ongeliek van Tonko Ufkes gepresenteerd in de Groninger Archieven. De twintig verhalen, in het Westerkwartiers, gaan onder meer over ontmoetingen, het zoeken naar liefde, maar ook over wadlopen, kanaries en kraanvogels.

De Tsjechische schrijver Jaroslav Rudiš was al eens in Groningen toen Het einde van de punk in Helsinki werd gepresenteerd en komt dinsdag 6 maart terug naar de stad voor de presentatie van Het volk boven waarin een man terugblikt op zijn leven en de fluwelen revolutie.

Diezelfde dag presenteert Jan Bos zijn roman Tiggeljong, het verhaal van Yp, de steenfabrieksarbeider. Het verhaal over een steenfabrieksarbeider die tussen 1860-1890 leefde is geschreven in het Hoogelandsters, Drents, Veenkoloniaals, Sallands en Gelderlandse dialecten. Elk dialect staat voor een plaats waar Yp heeft gewoond en gewerkt. Het boek wordt op 6 maart gepresenteerd in Onderdendam en op 8 maart in Oude Pekela.

In juni verschijnt de nieuwe roman van Fieke Gosselaar, maar voor het zover is verschijnt er een selectie van haar columns die ze de afgelopen jaren voorlas bij RTV Noord. ‘t Leven as olifantpuzzel wordt vrijdag 9 maart gepresenteerd in de Kroeg van Klaas.

Tot slot: dinsdag 13 maart presenteert Marjoleine de Vos haar essaybundel Doe je best. Deze verzameling persoonlijk essays tonen een wereldbeschouwing van deze tijd die meervoudig is, nooit absoluut. De presentatie zal plaatsvinden in Sociëteit de Harmonie aan de Kreupelstraat 10.

Reageren is niet mogelijk