Boekpresentaties op Wildvang

Op zaterdag 10 december vindt in het Centrum Beeldende Kunst (CBK) een nieuwe editie van Wildvang plaats, het jaarlijkse event vol kunst, literatuur, muziek en eten. De winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium literatuur 2015, Marleen Nagtegaal en Sacha Landkroon zullen hun boeken presenteren. Ook zijn er optredens van Jamila en Ottelien van de Luistervinkverzen en verscheidene muzikanten en vormgevers.

Het volledige programma van Wildvang bestaat uit: Roelie Vuitton, KIRA, bekend van De beste Singer-Songwriter, Pushin Wood Soundsystem, O, Kutjes, Edo de Vlieger, de Bruine Fruitschaal, Wendy Eggen en Luistervinkverzen. Tijdens Wildvang wordt bovendien bekendgemaakt wie dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium beeldende kunst winnen, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor professionele jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De presentatie is in handen van Rosa Timmer en Peter Dicke.

Tot op heden richtte het Hendrik de Vriesstipendium zich het ene jaar op beeldende kunst en het andere jaar op literatuur. Telkens werden er twee stipendia uitgereikt. Vanaf volgend jaar is de gemeente van plan beide kunstdisciplines jaarlijks tegelijkertijd te eren. Eén stipendium voor een beeldend kunstenaar, één stipendium voor een schrijver.

Wildvang begint om 17.00 uur in het CBK aan de Trompsingel 27. Vrij toegang, meer info en timetable vind je op www.cbkgroningen.nl.

Reageren is niet mogelijk