Breaking news en primeur: nieuwe huisdichter RuG bekend!

De Stichting Literaire Activiteiten Groningen heeft als voornaamste doel het verschaffen van een overkoepelend platform voor alle literaire activiteiten in de stad. Wij proberen u een onafhankelijk medium te bieden waarop u tijdig wordt geïnformeerd over nieuws, evenementen en ontwikkelingen in literair Groningen.

Maar soms, wanneer dat kan, willen we ook gewoon de eerste zijn om belangrijk nieuws te brengen. Vandaag brengt de SLAG-hoofdredactie u een ware primeur. Een nieuwsfeit dat eigenlijk pas bekend mag worden op donderdag 18 augustus. We hebben het over de bekendmaking van de nieuwe (13e) huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. De opvolger in het illustere rijtje Daniël Dee, Petra Else Jekel, Gertjan Laan, Guido van der Wolk, Annelieke van Mens, Veerle Vroon, Jurre van den Berg, Ruth Koops van ‘t Jagt, Menno de Block, Machteld Brands, Sacha Landkroon en Joost Oomen.

Zo’n opvolger wordt altijd in een speciale eerste editie van de Universiteitskrant, ter gelegenheid van de KEI-week, bekend gemaakt, en meestal ook echt geen dag eerder. Maar de Alma Mater van dit hele project heeft zich dit jaar een klein beetje vergist met het opstellen van de flyer voor het feestprogramma ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar 2011-2012. Op zowel flyer als op de RuG-website staat de naam van de nieuwe dichter al vermeld en daarmee is het mysterie in één klap al ver voor de eigenlijke datum opgelost.

Enerzijds jammer, maar anders een primeurtje voor de oplettende lezer. De nieuwe huisdichter voor het academische jaar 2011-2012 is……..Jet Langerak!

Jet studeert sociologie aan de RuG, is afkomstig uit Emmen en geboren in 1988. Ze is onder meer werkzaam bij het culturele organisatiebureau “Buro05” van stadsdichter Stefan Nieuwenhuis. Op het terrein van de poëzie is ze nog relatief nieuw. Het belooft voor Jet een zeer spannend en leuk jaar te worden. De SLAG-redactie wenst haar daarbij niet alleen heel veel succes maar vooral ook heel veel plezier!

Tekst: Sacha Landkroon

Reageren is niet mogelijk