Dichters in de Prinsentuin 2011 op vijf locaties

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin speelt zich dit jaar af op vijf locaties in Groningen. Naast de Prinsentuin aan de Turfsingel gaat het daarbij om De Puddingfabriek, het Heerenhuis aan de Spilsluizen, het UMCG en het terras bij schouwburgcafé De Souffleur. De officieuze afsluiting is traditiegetrouw in café Wolthoorn & Co.

Het festival wordt 27 juli geopend met muziek en voordrachten van Ellen Deckwitz, Didi de Paris, duo Kila & Babsie, Scotch en Ellen ten Damme in de Puddingfabriek. Ten Damme komt met een programma waarbij zij werk van Harry Mulisch zal zingen, eerder vertolkte ze al werk van Ilja Leonard Pfeijffer.

Een dag later praat Marjoleine de Vos onder de noemer ‘Oog in oog’ in het Heerenhuis met Rutger Kopland en de Vlaamse dichter Delphine Lecompte. Bijzonder is ook de poëzierondwandeling op vrijdag door het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De hoofdmoot van het festival speelt zich evenwel 28 en 29 juli af in De Prinsentuin. Op het theeveld en in de loofgangen treden dan zo’n tachtig dichters op, onder wie Jana Beranová, Wim Brands, Johan Veenstra, Anne Vegter, Rien Vroegindeweij, Ted van Lieshout en Ester Naomi Perquin. Maar ook Buddingh’-prijs genomineerden als Dennis Gaens, Marjolein van Heemstra en Y.M. Dangre en Doe Maar Dicht Maar-winnaars Emmeke Bos en Emma van Diepen.

De veertiende editie van het grootste gratis toegankelijke poëziefestival van Nederland telt dit keer opvallend veel dichters uit de regio. Zie ook www.dichtersindeprinsentuin.nl.

(bron: Joep van Ruiten – http://www.woestenledig.com)

Reageren is niet mogelijk