Dood Paard/ Toneelhuis, storytelling en De Tekstsmederij in het Grand Theatre

Vlak voor de kerstdagen staan er nog een paar mooie voorstellingen in het Grand Theatre. Vrijdag 14 december speelt Dood Paard/ Toneelhuis de voorstelling De verse tijd, zondag 16 december brengt Mezrab in the House storytellers naar Groningen en maandag 17 en dinsdag 18 december presenteert De Tekstsmederij nieuwe theaterteksten van Michiel Westbeek.

De twee theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker voeren in De verse tijd een reeks dialogen over hun verhouding met elkaar en hun omgeving. Humoristisch én pijnlijk, poëtisch én banaal. Samen vertellen de gesprekken een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken.

Mezrab in the House organiseert zondagmiddag een lunch voor aspirant storytellers en op zondagavond treden onder andere Alfid Hadiat, Lili Faham, Marjon Kamp en Christina Mercken op. De avond zal worden afgesloten met een open mic waaraan iedereen mag deelnemen.

Op Het Grote Gebeuren schreef De Tekstsmederij samen met een aantal jonge Groningse schrijvers live een toneelstuk. Op 17 en 18 december is de organisatie die jonge toneelschrijvers en regisseurs een podium geeft te gast in het Grand Theatre. Michiel Westbeek schreef nieuwe theaterteksten en met regisseur Zen Roorda wordt onderzocht hoe de teksten overeind blijven als ze (voor het eerst!) op het podium ten tonele worden gebracht.

Foto De verse tijd: Sanne Peper

 

Reageren is niet mogelijk