Drie dagen lang genieten van literatuur in Groningen

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november 2011 vindt de derde aflevering plaats van prozafestival Het Grote Gebeuren. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘Vriend & Vijand’. In de literatuur spelen vriend- en vijandschappen een belangrijke rol, net als natuurlijk in het leven van alledag en van iedereen.

Het prozafestival strikte een flinke handvol prachtige auteurs die allen een bijdrage zullen leveren aan het programma. Het festival begint op 11 november met een avond met en rond de veelzijdige kunstenaar en schrijver Armando. Zaterdagmiddag komt Aafke Steenhuis naar de Bibliotheek Groningen om over haar nieuwe boek over de Eems te praten. Aansluitend vindt de prijsuitreiking voor het Beste Groninger Boek plaats. Voor het avondprogramma op de zaterdag hebben de auteurs Tommy Wieringa, Rascha Peper, Robbert Welagen en Gerrit Jan Zwier toegezegd.

Op zondagochtend 13 november is de veelbereisde en veelschrijvende Jan Brokken de gast van een schrijversbrunch. Met koffie, thee en broodjes binnen handbereik kan het publiek kennis nemen van Brokkens visie op ‘Vriend– en Vijandschappen’, vooral uit zijn boek Baltische zielen (2010), waarin hij een onthutsend beeld schetsts van Estse, Letse en Litouwse individuen in een weinig vriendschappelijke, twintigste eeuw. Later op dezelfde middag maakt essay- en romanschrijfster Connie Palmen haar opwachting en het festival wordt afgesloten met een feestelijk optreden van cartoonist, humorist en absurdist Gummbah. Het programma met tijdstippen en locaties is te vinden op de website van Het Grote Gebeuren.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, ForumImages en boekhandel selexyz scholtens. Het programma in de bibliotheek op zaterdagmiddag is gratis. Meer informatie over prozafestival Het Grote Gebeuren kunt u krijgen bij de coördinator van het prozafestival, Trudy Dijkshoorn, telefoon 050-3182875.

Reageren is niet mogelijk