Eierballenslam bij Poëzie Met

 

Vrijdagavond 29 maart zal in Theater de Kapel de eerste editie van de Eierballenslam plaatsvinden. Richard Nobbe van het open podium Poëzie Met zoekt momenteel dichters die mee willen doen aan deze voorronde van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. De winnaar van de Eierballenslam mag deelnemen aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in Utrecht.

De dichters zullen met hun poëzie zowel de harten van het publiek als de vakjury moeten winnen als zij met de winst naar huis willen gaan. Elke dichter krijgt twee ronden, elke ronde duurt slechts drie minuten en de beste twee bikkelharde poëziepatsers zullen het dan nog met z’n tweeën verbaal uit moeten vechten in een finale-battle om de winst. De poëten zullen het onderste uit de kan moeten halen om de strenge, doch rechtvaardige aanwezigen in de Kapel te overtuigen van hun talent.

Mocht je denken: ik dicht jullie helemaal de moeder (de vrouw) en laat de tegenstanders huilend naar hun mammies gaan? Schroom dan niet en meld je aan. Een mailtje met een foto+bio naar poeziemet@gmail.com versturen voor 21 maart is genoeg om een plekje op de planken te bemachtigen. Voor 29 maart maakt de organisatie bekend wie er in de vakjury plaatsnemen.

De Eierballenslam zal plaatsvinden in Theater de Kapel in het Oude RKZ aan de Emmastraat 15 te Groningen. De slam begint vrijdagavond 29 maart om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Reageren is niet mogelijk