Frank Westerman bij Onder de vulkaan

 

De zondagse talkshow Onder de vulkaan verwelkomt dit weekend Frank Westerman, Wessel Krul en Jeroen Eisinga. Presentatoren Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvangen elke aflevering een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte die over één thema zullen spreken. De talkshow ging verleden jaar van start en is inmiddels toe aan de vijfde aflevering. Deze keer is ‘De schepping’ het verbindende thema. 

In zijn nieuwste boek Wij, de mens gaat Frank Westerman op zoek naar de oorsprong van de mens. Wie waren die eerste mensachtigen? Wie zochten hen eerder en wat dachten ze te kunnen bewijzen?

Emeritus-hoogleraar Wessel Krul schreef Hannema: museumdirecteur, een biografie over museumdirecteur Dirk Hannema, verguisd als ontdekker van Vermeer-schilderijen die later vals bleken te zijn, geroemd als collectioneur van de kerncollectie van De Fundatie.

Een stervend schaap, het vergaan van een dode zebra en de kunstenaar-filmmaker zelf die zich in zijn klassieker Springtime volledig met bijen laat behangen: wat beweegt Jeroen Eisinga?

Onder de vulkaan vindt plaats in het Grand Theatre aan de Grote Markt te Groningen en begint om 15.00 uur. De entree bedraagt €8,50 (met CJP/ studentenkorting betaal je €6,50).

Reageren is niet mogelijk