Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium

 

De namen van de genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium 2018 zijn bekend. De vakjury heeft vijf kanshebbers geselecteerd voor de twee stipendia voor literaire talenten en beeldend kunstenaars.

 De genomineerden zijn:

Literatuur:

  • Esmé van den Boom
  • Jelte Hommes

Beeldende Kunst:

  • Rosa Everts
  • Marthe van de Grift
  • Wim Warrink

Op zaterdag 15 december maakt Wethouder De Rook de door de jury gekozen winnaars bekend. Dit gebeurt tijdens Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst (CBK). De jury bestaat dit jaar uit: Barend van Heusden, Aimée Terburg, Mathijs Sanders, Adri Schokker, Fleur van der Bij en Andrea Möller (voorzitter).

Publieksprijs
Nieuw dit jaar is een publieksprijs. De genomineerde maken bovenop de twee stipendia van 6.000 euro kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Bezoekers van Wildvang kunnen tijdens het evenement stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen krijgt de prijs.

Het Hendrik de Vriesstipendium
Het Hendrik de Vriesstipendium bestaat sinds 1986. De gemeente Groningen heeft het stipendium ingesteld als jaarlijks terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge, professionele, talentvolle Groninger kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De winnaars ontvangen elk een geldprijs van 6.000 euro, waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren. Voor de literaire prijs is dit bedrag inclusief 2.500 euro aan kosten voor het uitgeven van het literair werk.

Het Hendrik de Vriesstipendium is samen met het George Verbergstipendium (beeldende kunst) en het Andrea Elkenbracht Fonds (klassieke en moderne muziek) onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van de gemeente Groningen.

Reageren is niet mogelijk