Genomineerden UK verhalenwedstrijd bekend

Op de website van de Universiteitskrant (UK) zijn de namen bekend gemaakt van de studenten en medewerkers van de RUG die genomineerd zijn voor voor de verhalenwedstrijd 2013 van de Universiteitskrant.

De UK en het Representatiefonds van de RUG organiseerden de wedstrijd voor de tweede keer. De genomineerden zijn: Ruth Koops van ’t Jagt (Vogels tellen), Zoë Zernitz (Buikpotige) , Henk van Putten (Figurante), Kirsten Kamphuis (Schrobben), Elisabeth Oosterling (Vijf kleuren Maria), Stefan van der Poel (Het verdonken land), Felix Poppelaars (De Blauwhelmen), Janneke Heimweg (Nieuwe vrienden), Ryanne Hijmans (Bechterew biggetje) en Berendsje Westra (In my dreams).

Twee van hen maken kans op de hoofdprijs van 500 euro. Er zijn twee categorieën: Nederlands- en Engelstalig. Hun verhalen verschijnen in de bundel #Overleven die 5 maart wordt gepresenteerd.

De presentatie begint 5 maart om 20.00 uur in de theaterzaal van de USVA. De Groninger thrillerschrijver Lupko Ellen treedt die avond op. Joost Oomen zal met Kasper Peters het podium delen en zanger Swinder is ook van de partij. Pauline Sparreboom, huisdichter van de RUG, laat haar filmpje in première gaan.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de website van de UK.

Reageren is niet mogelijk