Hella en Freek de Jonge verwelkomen Bert Wagendorp en Jan Mulder

De real-life expositie Hella en Freek de Jonge: Het Volle Leven loopt ten einde. De drukbezochte tentoonstelling in het Groninger Museum is te zien tot en met zondag 28 oktober. In de laatste week ontvangen Freek en Hella nog veel bekende gasten waaronder het schrijversduo Bert Wagendorp en Wilma de Rek, Trudy Dehue, Jan Mulder en Tim Knol. Deze ontmoetingen en optredens zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Bert Wagendorp en Wilma de Rek zijn donderdag 25 oktober om 13.15 uur in het Groninger Museum te gast. Beide auteurs schrijven voor de Volkskrant. Wagendorp brak in 2013 door met de roman Ventoux en zijn meest recente roman Masser Brock verscheen in 2017. Wilma de Rek is chef boeken bij de Volkskrant en publiceerde onder andere De kleine Darwin en Stand-up filosoof. Haar nieuwe boek, dat ze met Witte Hoogendijk schreef, Leef als een beest. Stress, overgewicht, burn-out en andere modernetijdziektes te lijf ligt sinds vandaag (23-10) in de winkel.

Op vrijdagochtend 11.00 uur 26 oktober is hoogleraar theorie en geschiedenis van de psychologie Trudy Dehue te gast. Haar boek De depressie-epidemie (2008) beleefde in december 2017 zijn tiende druk. columnist en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder is ‘s middags om 14.15 uur te gast bij Hella en Freek de Jonge. Samen met Remco Campert was hij jarenlang als CaMu vaste columnist bij de Volkskrant en hij is een veelgevraagde televisiepersoonlijkheid. Mulders verzameld proza – verhalen en columns – verscheen onder de titel De vrouw als karretje (2001), en in 2003 publiceerde hij de roman Iris. Voor de Boekenweek 2009 schreef hij Labradoedel. 3 november presenteert hij zijn nieuwe roman Liefde & aardbevingen op festival Het Grote Gebeuren.

Alle gasten die Freek en Hella de Jonge deze week ontvangen in het Groninger Museum staan op de website Het volle leven.

Foto Jan Mulder: Merlijn Doomernik

Reageren is niet mogelijk