Het Mooie Kinderboekenfestival komt naar Hoogeveen

In het noorden van Nederland vinden er meerdere literaire festivals plaats, maar een kinderboekenfestival was er nog niet. Gelukkig komt het Mooie Kinderboekenfestival dit jaar naar Hoogeveen. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam worden er dit jaar ook edities in Den Bosch en Hoogeveen georganiseerd.  Tijdens dit festival wordt de wereld van achttien verschillende kinderboeken zichtbaar.

Het Mooie Kinderboekenfestival strijkt zondag 23 juni (een dag na Zomerzinnen in Dwingeloo) neer in de Tamboer te Hoogeveen. Het festival is er voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder andere Marije Tolman, Janneke Schotveld, Koos Meinderts en Hans & Monique Hagen.

De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek ZEB.

In april wordt het gehele programma bekendgemaakt. Kaartjes zijn inmiddels te koop bij De Tamboer en kosten €8,50  per persoon. Zondag 26 mei vindt het festival plaats in de Amsterdamse Tolhuistuin en zondag 16 juni in De Verkadefabriek te Den Bosch.

Reageren is niet mogelijk