Informatiebijeenkomst Hendrik de Vriesstipendium

Ben jij een literair talent en/of beeldend kunstenaar, ben je 35 jaar of jonger en woon en/of werk je in Groningen? Dan kun je meedingen naar het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsbeurs van de Gemeente Groningen van 6.000 euro om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Wil je weten hoe dit werkt, kom dan naar de informatie-bijeenkomst op woensdag 4 juli in het CBK aan de Trompsingel 27. Dan krijg je uitleg over het stipendium. Oud-deelnemers Dennis Molema en Marleen Nagtegaal vertellen over hun ervaringen, je krijgt do’s en don’ts en andere informatie, die kan bijdragen aan het indienen van een goed werkplan. Rosa Timmer, ook oud-winnaar, is host.

Verleden jaar won Nick ter Wal (foto) het stipendium voor zijn plan om een schrijversbiografie over Ferdinand Langen (1918-2016) te schrijven. Andere schrijvers die in het verleden het stipendium wonnen waren onder meer Joost Oomen, Sacha Landkroon, Leonie Veraar, Lieke van den Krommenacker & Ruth Koops van ‘t Jagt.

De collega’s van SLAG zijn aanwezig voor schrijvers die zich willen aanmelden. De bijeenkomst met hapje en drankje start om 17.00 uur. Meer informatie over het Hendrik de Vriesstipendium vind je op de website van de gemeente Groningen.

Foto: Coen Peppelenbos

Reageren is niet mogelijk