Nick ter Wal en Kasper van Hoek genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium

Nick ter Wal en Kasper van Hoek zijn genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium in de categorie literatuur. De winnaar krijgt van de gemeente Groningen een toelage van € 6000,- om een literair werk te produceren en te presenteren. Naast een winnaar in de categorie literatuur wordt er ook een winnaar in de categorie beeldende kunst gekozen.

Op zaterdag 9 december tijdens Wildvang in het CBK maakt wethouder Paul de Rook bekend welke 2 talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor jonge, professionele kunstenaars. Kunstenaars t/m 35 jaar konden voor het stipendium een plan indienen. Uit alle aanmeldingen heeft de jury onlangs 8 kandidaten genomineerd. Genomineerd voor literatuur zijn: Kasper van Hoek en Nick ter Wal, de genomineerden voor beeldende kunst zijn: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran Kenna, Gijs Deddens en Willem Warrink.

Nick ter Wal is bekend van het weblog Artistiek bureau waarop hij schrijft over antiquarische boeken. Hij is werkzaam bij antiquariaat Fokas Holthuis en was de samensteller van De kunst is mijn slagveld, het brievenboek van Nanne Tepper.

Kasper van Hoek is kunstenaar en geluidsartiest en publiceerde eind 2016 De shopper’s high waarin zijn blogs over supermarktbelevenissen werden gebundeld. Van Hoek is tevens redacteur bij Oog op Nederland, het ‘leukste, hipste, “lokale nieuwskrantje.”‘

In 1986 heeft de gemeente Groningen, als eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989), het Hendrik de Vriesstipendium ingesteld. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Het gaat jaarlijks om 2 stipendia van elk 6.000 euro. De jury bestaat dit jaar uit: Andrea Möller (voorzitter), Barend van Heusden, Joost Oomen, Matthijs Sanders, Aimée Terburg en Eva Weerts.

Reageren is niet mogelijk