Optredens van Joost Oomen

Gisteravond werd bekend dat Joost Oomen (foto: Henk Veenstra) voor de periode 2013-2015 benoemd is tot Stadsdichter van Groningen. Mensen die nieuwsgierig zijn geworden hebben de aankomende week volop kans hem te zien optreden.

Vanavond is Joost Oomen één van de deelnemende dichters bij de Poëziemarathon editie van Poëzie met Kasper!. Vier groninger dichters gaan een kortstondig huwelijk aan met muzikanten. Willy Darktrousers vertolkt een gedicht van Joost Oomen. Swinder, zal ‘Mesienes’ van Fieke Gosselaar ten gehore brengen. RUG-dichteres Pauline Sparreboom wordt vertegenwoordigd door Linde Nijland en Leonie Veraar werkt samen met Marlene Motormouth.

Maandagavond 4 februari is Joost Oomen tussen 20:00-21:00 te gast bij het culturele radioprogramma Glasnost op OOG Radio.

Dinsdagavond staat hij weer op het podium. Een viertal dichters van Dichtclub in Café Marleen treedt op tijdens de Cultuurnacht van de samenwerkende culturele studentenverenigingen. Literair Dispuut Flanor heeft Joost Oomen, Renée Luth, Hubert Klaver en André Degen bereid gevonden om op te treden in De Spieghel. Zie het programma voor de juiste tijden.

De Dichtclub van Café Marleen komt traditioneel elke eerste woensdag van de maand bijeen. Vanaf 20:30 uur treden zo’n dertien dichters, waaronder Joost Oomen, op in het café aan de Kleine Pelsterstraat 7.

Donderdag 7 februari vindt Pandvol Poëzie plaats in Pand 48 aan het Schuitendiep 48. Dan zal blijken dat Groningen niet alleen de ‘poëzie hoofdstad van Nederland’ is, maar ook de ‘de techno hoofdstad’. De dichters Tjalle Hijlkema, Pauline Sparreboom, Jannes Heidinga, Jessica Ester Ong en Joost Oomen zullen er voordragen en DJ Paul David Heckhausen zal een set draaien.

Zondag 10 februari zal Joost Oomen te gast zijn bij de tweede editie van de talkshow Stand van Stad in ForumImages.

U kan niet wachten? Luister dan alvast naar het gesprek dat René Walhout met Joost Oomen had op RTV Noord.

Reageren is niet mogelijk