Over SLAG

Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) werd opgericht in 2009 als overkoepelende organisatie voor de literaire festivals in Groningen: de in 2000 gestarte Poëziemarathon, die tegenwoordig gelijktijdig met de Poëzieweek plaatsvindt; het in 1998 opgerichte poëziefestival Dichters in de Prinsentuin (medio juli); en Het Grote Gebeuren (de eerste zaterdag van november) dat in 2009 zijn “nul-editie” beleefde.

Naast deze grote festivals biedt SLAG op haar website dé agenda voor alle literaire activiteiten in Groningen Stad en Ommeland. Ook reiken we jaarlijks de prijs voor het Beste Groninger Boek uit in de categorieën fictie en non-fictie, en kennen we elke twee jaar de Kees van der Hoef Prijs toe aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het letterenklimaat in de stad Groningen. Met ingang van 2017 verzorgt SLAG in opdracht van de gemeente Groningen tevens de tweejaarlijkse verkiezing en begeleiding van de Stadsdichter.

Vanwege haar activiteiten en platformfunctie voor de literatuursector in Groningen, is SLAG door de gemeente en de provincie in 2016 benoemd tot Cultuurpijler voor de Letteren.

Klik hier voor een overzicht van de medewerkers en onze contactgegevens.

Klik hier voor de ANBI-gegevens van Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Reageren is niet mogelijk