Robert Vuijsje opent Schrijfjaar

Zaterdag 23 september zal Robert Vuijsje de eerste cursus te geven in dit schrijfjaar van de Groninger Forum Academie. Vuijsje, die in 2008 debuteerde met de roman Alleen maar nette mensen, zal in een vier uur durende workshop de cursisten de belangrijkste facetten van het schrijverschap bijbrengen. Er wordt ook gekeken naar het eigen werk van de deelnemers.

De Groninger Forum Academie organiseert dit jaar schrijfcursussen voor (auto)biografisch schrijven, poëzie, proza, scenario’s en columns. Tevens wordt er een literaire bustour georganiseerd en de lezingenreeks Mijlpalen in de literatuur over literaire meesterwerken van schrijvers als Elsschot en Kafka.

De cursus Schrijver in één dag van Robert Vuijsje begint zaterdag 23 september om 12.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Andere schrijvers die cursussen en masterclasses zullen geven zijn onder andere Tjibbe Veldkamp, Vamba Sherif, Martin Reints, Irene Wiersma, Jan Baeke, Rosa Timmer en Renée Luth.

Naast de Groninger Forum Academie worden er in Groningen ook schrijflessen en opleidingen aangeboden door de Schrijversvakschool Groningen en de Schrijversacademie.

Foto Vuijsje: Koos Breukel

 

Reageren is niet mogelijk