SLAG Cultuurpijler Letteren

De provincie en de gemeente Groningen presenteerden vandaag hun cultuurnota’s voor de jaren 2017-2020. En dat bracht SLAG goed nieuws. De Stichting Literaire Activiteiten Groningen wordt door beide overheden structureel gesubsidieerd en is aangewezen als Cultuurpijler Letteren.

Cultuurpijlers zijn professionele kunstinstellingen die al jarenlang bepalend zijn voor de kwaliteit en zichtbaarheid van het Groningse cultuurprofiel. Hen wordt gevraagd om de samenwerking aan te gaan met kleinere instellingen, en te fungeren als vraagbaak. Het is de bedoeling zo instellingen een sterkere basis te geven en om de culturele aantrekkingskracht te vergroten.

SLAG-voorzitter Anton Brand reageert verheugd op het nieuws. ‘Fijn dat de provincie en de gemeente Groningen de kwaliteit van de activiteiten van SLAG onderkennen. We zijn blij met de aanwijzing tot cultuurpijler. We zijn er klaar voor om met andere literaire initiatieven in Stad en Ommeland het letterenbeleid verder gestalte te geven.’ Zakelijk leider Rolien Scheffer: ‘deze benoeming betekent niet alleen een versterking van de samenwerkingsverbanden die we al hadden opgebouwd, maar stelt ons ook in staat om met nieuwe culturele en maatschappelijke projecten nog meer Groningers enthousiast te maken voor de literatuur.’

Er zijn zeven cultuurpijlers benoemd: naast SLAG voor de letteren zijn dat het Groninger Museum (beeldende kunst), Noorderzon (festivals), het NNO (klassieke muziek), Club Guy & Roni met NNT (theater), Het Houten Huis (jeugdtheater) en Eurosonic/Noorderslag (popmuziek).

Lees hier de cultuurnota’s 2017-2020:
Cultuurnota Provincie Groningen
Cultuurnota Gemeente Groningen

Reageren is niet mogelijk