Speeddates voor geïnteresseerden Hendrik de Vriesstipendium

Kunstenaars en literaire talenten van 35 jaar of jonger, die wonen en/of werken in Groningen kunnen een voorstel indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsbeurs van de gemeente Groningen van 6.000 euro om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Op woensdag 5 september tussen 17 en 19 uur organiseert de gemeente in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en de Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) een expertmeeting waarin belangstellenden tijdens speeddates hun vragen en plannen kunnen voorleggen aan experts. Hoe maak je bijvoorbeeld een goede begroting, snapt een ‘buitenstaander’ je plannen en ideeën, is het voorstel duidelijk geschreven? Naast praktische vragen is er ook ruimte voor inhoudelijk advies en algemene vragen over het stipendium. De bijeenkomst vindt plaats tussen 17 en 19 uur in het CBK aan de Trompsingel 27 en is bedoeld voor iedereen die dit jaar mee wil dingen naar het stipendium. Er zijn hapjes en een drankjes aanwezig. Deelname is gratis.

Tot 17 september, 12 uur kunnen geïnteresseerden een plan indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt het college van B&W voor welke twee de beurs toe te kennen. Meer informatie over het Hendrik de Vriesstipendium is te vinden op https://gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia. In 2017 wonnen Koos Buist en Nick ter Wal het Hendrik de Vriesstipendium. In december tijdens het talentevent Wildvang in het CBK wordt bekendgemaakt wie dit jaar het stipendium winnen.

Foto van winnaars Hendrik de Vriesstipendium 2017, v.l.n.r. Koos Buist, wethouder Paul de Rook en Nick ter Wal. Fotograaf: Niels Knelis Meijer.

Reageren is niet mogelijk