Spraakmakende boeken start met ‘Moeders zondag’ van Swift

Donderdag 21 september gaat de lezingenreeks Spraakmakende boeken weer van start. De eerste van zeven lezingen is gewijd aan Moeders zondag van Graham Swift. Dr. Hans Jansen zal in zijn lezing ingaan op de associatieve schrijfwijze waarmee Swift eer betoont aan de grote sfeerschrijvers die hem voorgingen. De lezingen van Spraakmakende boeken vinden altijd plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw en zijn gratis toegankelijk.

Spraakmakende boeken richt zich op geïnteresseerde lezers: van deelnemers aan leeskringen tot verstokte alleen-lezers, van scholieren-die-voor-hun-lijst-lezen tot ouderen-die-weer-tijd-hebben. De kern van de voordrachten bestaat uit een interpretatie van het betreffende werk; verder wordt er aandacht geschonken aan de schrijver en zijn of haar oeuvre, aan de plaats van dat oeuvre in de literatuur van het betreffende taalgebied en aan de ontvangst van het werk.

Naast de lezing over Moeders zondag van Hans Jansen zullen er nog lezingen plaatsvinden over Anna Karenina van Lev Tolstoi (19-10), Liedteksten van Bob Dylan (23-11),  Zeldzame aarden van Sandro Veronesi (25-01), En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst (22-02), : De nix van Nathan Hill (05-04) en Dat vreemde in mijn hoofd van Orhan Pamuk (17-05).

Reageren is niet mogelijk