Stadsdichteravond op 4 februari 2019

Maandagavond 4 februari wordt bekend wie Lilian Zielstra opvolgt als stadsdichter van Groningen voor de periode 2019-2020. Op deze feestelijke avond in het Grand Theatre zal Zielstra haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan presenteren. Ook treden Ingmar Heytze en Carmien Michels op, twee van Zielstra’s favoriete dichters. Ingmar Heytze is een dichter die Zielstra regelmatig “een soort poëtische kickstart gaf. Als het schrijven niet goed lukte ging ik Heytze lezen.” De Vlaamse Carmien Michels debuteerde in 2017 met We komen van ver. De poëzie van Michels zit volgens Zielstra “zo vol mooie zinnen en beelden, dat vind ik echt heel goed. En ze kan ongelofelijk goed voordragen.” De band Luchtman staat deze avond garant voor de muziek en zal naast het eigen repertoire ook als ‘huisband’ fungeren. Jelte Posthumus, bekend van Glasnost, zal de avond presenteren.

Voor de functie van stadsdichter hebben zich negen mensen aangemeld. De jury bestaande uit Tieske Slim (bestuurslid-secretaris van Stichting Literaire Activiteiten Groningen en redacteur en vertaler uit het Tsjechisch), Ilona Duits (winkelmanager van Boomker Boeken in Haren) en Joep van Ruiten (cultuurjournalist voor Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant) staat voor de lastige taak om de nieuwe stadsdichter te kiezen.

Binnenkort volgt er meer informatie over het bestellen van kaartjes. Voor het interview met Antjie Krog dat om 19.15 uur begint is een apart kaartje nodig.

Reageren is niet mogelijk