Suzanna Jansen bij Flanor

 

Dinsdagavond 12 februari zal Suzanna Jansen een lezing geven op uitnodiging van Literair Dispuut Flanor. In de Groninger Forum Bibliotheek zal ze vertellen over haar boek Ondanks de zwaartekracht dat genomineerd werdvoor de prestigieuze BookSpot Literatuurprijs 2018 én de BookSpot Lezersprijs 2018. Het deze maand te verschijnen Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië zal ook ten sprake komen.

Jansen debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs waarmee ze gelijk doorbrak. Vervolgens verschenen De pronkspiegel (2010) en De hemel is goud (2011). Ze werkte daarna 5 jaar aan Ondanks de zwaartekracht.

Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië vertelt het verhaal van een Syrische vluchteling. De 27 jarige Wael heeft een vluchtelingenstatus en is student ict aan de universiteit van Amsterdam. In 2011 studeerde Economie aan de universiteit van Homs en had hij een appartement, een baan en een vriendin. Suzanna Jansen tekende zijn levensverhaal op en het boek zal op 28 februari verschijnen bij Uitgeverij Balans.

Ondanks de zwaartekracht is een vertelling over twee jonge kunstenaars die dwars door de bewogen twintigste eeuw vasthouden aan waar zij in geloven, over het belang van kunst, en over Suzanna’s eigen (onvervulde) ambities. Wat gebeurt er als je je dromen najaagt, en wat als je dat niet doet? In het boek verweeft Jansen de levens van architect Cor van Eesteren en Steffa Wine met het hare.

De lezing van Suzanna Jansen begint dinsdagavond om 20.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Kaartjes kosten €3,- voor studenten en €5,- voor niet-studenten.

 

Reageren is niet mogelijk