Theater der Zuiderburen opent Dichters in de Prinsentuin

Band Veston is onze huisband tijdens de Openingsavond. Fotograaf Victoriano Moreno  

Op de openingsavond van Dichters in de Prinsentuin presenteert dichter Don Vitalski een wervelende talkshow waar een aantal van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, hun opwachting zullen maken. We verheugen ons op de komst van Benno Barnard, Delphine Lecompte, Christophe Vekeman, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Stijn Vranken, Johan Petit en debutante Moya De Feyter.

Stuk voor stuk dichters die hun sporen reeds verdienden in de literatuur. Lecompte won de C. Buddingh’ – Prijs in 2011 en was verleden jaar genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Vekeman publiceerde vele boeken en is als dichter schatplichtig aan Bob Dylan. Petit is vooral bekend als cabaretier en acteur. Temmerman sleepte met zijn eerste twee bundels nominaties in de wacht voor de C. Buddingh’- Prijs, de Jo Peeters Poëzieprijs en de J.C. Bloem Prijs. Temmerman won de Herman de Coninck Publieksprijs en we verwachten veel van zijn vierde nagelnieuwe bundel Huishoudkunde. Moya De Feyter stond verleden jaar voor de tweede keer in de finale van schrijfwedstrijd Write Now! en publiceerde vorige maand haar debuut Tot iemand eindelijk. Voor Svetlikova was de Prinsentuin het eerste festival waar ze ooit optrad en we zijn blij haar voor de derde keer te verwelkomen. Speciaal voor het festival komt Benno Barnard over uit Groot Brittannië. Eind 2017 verscheen van Barnard, die in 1981 debuteerde als dichter, de bundel Trouwservies waarin hij zich volgens NRC een ‘overtuigend liefdeszanger’ toont.

 

Op het podium zit de vijfkoppige huisband Veston. Zanger en gitarist Steven Van Gool laat zich omringen door ervaren muzikanten die hij op zijn wereldreis (via Spanje, langs de Caraïben, terug naar België) ontmoette: Jo Zanders en Jan Buzzi op percussie, Michel Spiessens op contrabas en Kris van Hees op trompet.

Latin afro gipsy muziek, op zijn Vlaams, die heupen doet bewegen, vingers doet knipperen en mensen dichter bij elkaar brengt.

Op zaterdag 14 juli en zondag 15 juli zullen er optredens zijn van onder andere Bart Moeyaert, Lévi Weemoedt, Radna Fabias, Dean Bowen, Nicolaas Matsier, Erik Bindervoet, Rozalie Hirs, Atte Jongstra, Kees Spiering, Elma van Haren,Annemarie Estor, Carmien Michels, Else Kemps en Daniël Vis.

 

Reageren is niet mogelijk