Zeven deelnemers Eierballenslam

Vrijdagavond 29 maart zullen zeven dichters het tegen elkaar opnemen in de eerste Eierballenslam in Theater de Kapel. Esmé van den Boom, Abdul Broekema, Olivier van Eijk, Sacha Landkroon, Ileen Rook, Rik Sprenkels en Eli Valk zullen strijden om een plekje in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Dichter en organisator Richard Nobbe presenteert de slam.

Een drietal deelnemers stond al eens in de finale van het NK Poetry Slam. De Nijmeegse dichter Rik Sprenkels nam in 2017 deel aan het evenement, Sacha Landkroon haalde de finale in 2018 en dit jaar riep Tom Lanoye tijdens de finale dat uitgevers vooral op Abdul Broekema moesten afstappen. Landkroon als Broekema waren actief bij Urban House Groningen, maar wonen inmiddels buiten de stad.

Ileen Rook volgde ook workshops bij Urban House Groningen en is lid van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas. De schrijfster uit Assen volgt inmiddels de opleiding Creative Writing aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Esmé van den Boom uit Groningen zit ook bij de Dichtclub en won verleden jaar het Hendrik de Vriesstipendium. Olivier van Eijk en Eli Valk komen ook uit Groningen en waren regelmatig te zijn bij het Open podium Poëzie met in Theater de Kapel. Beiden studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens de Eierballenslam zal een jury bestaande uit Tjitse Hofman (dichter), Kasper Peters en Maarten Praamstra feedback geven en na de tweede ronde kiezen het publiek en de jury allebei een finalist. Na de finalebattle geeft de jury een stemadvies en beslist het publiek wie er wint.

De Eierballenslam begint vrijdag 29 maart om 20.30 uur in Theater de Kapel aan de Emmastraat 15 te Groningen en de toegang is gratis. Informatie over de deelnemende dichters en de juryleden is te vinden in het facebookevent van de organisatie.

Reageren is niet mogelijk